Välkommen till Hästen i Skåne!

Hästen i Skåne är en ideell förening som arbetar för Skånsk hästnäring och landsbygd. Vi planerar Skånsk Hästnäringsdag i september 2017. Arbetet pågår för att ta fram en utvecklingsplan för Skånska hästkrafter. Vill du vara med? Bli medlem? Kontakta oss!

Hästen i Skåne är en ideell förening som arbetar för Skånsk hästnäring och landsbygd. Vi planerar Skånsk Hästnäringsdag i september 2017. Arbetet pågår för att ta fram en utvecklingsplan för Skånska hästkrafter. Vill du vara med? Bli medlem? Kontakta oss!

Från Facebook

Vi jobbar just nu en med en del förändringar på hemsidan. Därför kanske den inte är helt korrekt alla dagar. En hel del tas bort, och annat kommer till. Vi vill ha en mer renodlad sida för vår verksamhet, de löpande nyheterna ligger på facebooksidan. När det gäller fakta och kunskap om hästhållning, hästverksamhet finns en alldeles utmärkt kunskapsbank att använda "HästSverige" och därför länkar vi till denna. HästSverige drivs av HNS och där finns massor av kunskap att hämta.
Nästa vecka räknar vi med att allt ska vara klart!
... Se merSe mindre

8 timmar sedan  ·  

Visa på Facebook

Skånsk hästnäringsdag 2016

Drygt 130 deltagare samlades när Skånes första branschdag för hästnäringen hölls på EMV Stainless & Stables i Everlöv, Sjöbo. Det blev en kreativ dag då hästnäringens framtid belystes från flera olika håll. Minimässan visade hästnäringens stora variation, politiker och tjänstemän fick en god inblick i hur hästen positivt påverkar samhället och hur vi gemensamt kan arbeta för framtiden. I minglets knöts nya kontakter, lades grunden till fortsatta affärskontakter, diskuterades och utbyttes erfarenheter och idéer. Nu arbetar vi med att ta till vara alla idéer, synpunkter, tankar och förslag som vi fick in på branschdagen. Det kommer en rapport och sammanställning. Några av de presentationer som gjordes under dagen finns nu under fliken Skånsk Hästnäringsdag. Vi har nu en stabil grund att arbeta vidare på och en strategi för Skånsk hästnäring är ett av de resultat vi vill att det ska leda till. I september nästa år planeras näst 2017 års Skånska Hästnäringsdag. Vi tackar alla deltagare, Sjöbo kommun, Hästnäringens Nationella Stiftelse, Stiftelsen Hippocampus, alla utställare, Hästen i Skånes partner för att vi fick möjligheten att genomföra den här dagen. Speciellt vill vi tacka EMV Stainless & Stables för att de upplät sin anläggning till evenemanget.

Hästsverige - när du behöver kunskap

Kunskapssajten HästSverige är webbsidan för dig som vill få bättre och djupare kunskap om hästar. HästSverige ger dig fakta som du kan lita på, redovisar senaste forskningen och nyheter. Texterna är baserade på forskning och beprövad erfarenhet. Här finns aktuell information om avel & uppfödning, skötsel & hantering, foder & vatten, stall & hage, skador, sjukdomar, häst & människa.